söndag 8 mars 2009

Första festen

I fredags tog vi bambisteg utanför våra kalla betongväggar för att ta oss iväg på en hemmafest som Andreas så snällt bjudit in oss på. Andreas är en kille som jag träffade i november när Joanna, Jonas och jag var i Berlin en vecka, som lånade ut ett rum till oss att bo i då. I fredags bjöd han hem oss till hans kompisars lägenhet. Han sa att vi kunde komma runt kl21, så jag tänkte att det var någon förfest. Vi blev ganska sena (trodde jag) och kom till adressen runt 22:30, ringde på och kom upp och hittade lite folk i köket. Vi hälsade på alla, några var svenskar och några tyskar, och insåg snabbt att Andreas inte var där.
" Vi blev precis klara med middagen" sa en tjej vid namn Laura, och jag kände mig skitdum. Komma hem till någon man aldrig träffat innan, och störa precis efter maten. Dom var asschyssta och jag sa att Andreas hade sagt kl21 till oss, varpå Laura skrattade och sa; "Kom aldrig på en hemmafest innan kl23! You will get bored!" Det var ju tur att det var så hon menade iallfall... Hursomhelst så började det trilla in folk, inklusive Andreas. Det va skön stämning och Andreas och några andra killar började vända skivor i ett av dom stora vardagsrummen. (Dom bodde 4 pers i lägenheten, och hade 2 stora, tomma vardagsrum. Gotta love the Berlin lägenheterna!)
Allteftersom att lägenheten började fyllas med sköna svenskar, översittar svenskar (som du för övrigt bör veta är mycket bättre än DIG, för dom har faktiskt bott i Berlin i typ ett år), och tyskar av alla dess slag så blev det ena rummet ett dansgolv. Toalett kön var oändlig, folk knöddes överallt,jag fastnade med strunporna i vad jag tror var ölspill och klubb dansen var ett faktum. Någon snodde mitt vin, eller hävde i sig glaset för det var tomt när jag skulle ta mig en sipp? Lägenheten hade blivit en svartklubb! Mitt inne i skön dans med en tjej vid namn Karin och hennes kille Ivar så dog musiken och alla började sucka och gapa på dj´n. Någon ropade "ouap-ouap" som något slags tecken för polis. Tydligen hade grannarna inte uppskattat den höga technon som älskades i vardagsrummet, så dom hade ringt polisen. Det gjorde tydligen ingenting, för efter 15 minuters tystnad var det lika högt som innan.

Vid kl2:45 kände vi ändå att det var dags att ta sig genom Neukölln, Kreuzberg för att sedan komma hem till Prenzlauer Berg/Wedding, så vi gick. Köpte varsinn Berliner Kindl precis utanför och traskade till tunnelbane stationen. Va hemma vid 3:30, sov 3:35.
Sov riktigt gott den natten, kände inte ens av vinddraget från fönstret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

som tänkte något efter detta inlägget